Stauderne

Hvad er en staude egentlig. Definitionen er er er flerårig plante, den kan enten være stedsegrøn eller visne helt ned om vinteren, for så at komme op om foråret.
Med andre ord en god invistering. Jeg elsker at følge staudernes vækst fra frø eller stikling til voksen plante, alle min stauder har derfor startet deres liv på Thy.
Selvom jeg er meget glad for mine
stauder, får de ingen særbehandling. De står ude i potter året rundt uden vinterdækning, kun afskærmet for den hårde vestenvind af et kvashegn. Min filosofi er, at hvis de holder til det, vil de overleve i de fleste haver.
De fleste stauder ender med at blive pottet op i 2 l. potter, det gør at de har et fantastisk fint rodnet og hurtigt vil etablere sig i din have. Pottestørrelse og pris står sammen med beskrivelsen af den enkelte staude.
I menuen “A-Z” står stauderne i alfabetisk rækkefølge efter deres latinske navne, jeg har valgt dette, da ikke alle stauderne har danske navne.
Mit sortiment er sammensat efter devisen, de må gerne være lidt specielle, livskraftige, og kunne bruges i mange sammenhænge.
Jeg har ikke lagt alt ud på siden, da jeg stadig har en del stauder som ikke er så talrige endnu, men der er flere på vej. Spørg mig endelig, hvis du ikke finder det du søger.

Geranium pratense "Splish-Splash"

Geranium pratense “Splish-Splash”

Helenium
“Helena Red Shades”