Haven og planteskolen

Sommer i planteskolen

Så langt jeg kan huske tilbage, har blomster været en stor bestanddel af mit liv.
Som barn havde jeg min egen lille have, hvor jeg havde nogle få stauder. Det var derfor meget naturligt, at jeg senere gik i lære som blomsterdekoratør.
Det har jeg været stort set hele mit liv med nogle få afstikkere. De sidste år i
90’erne arbejdede jeg hos “Bo Grønt” Bregninge på Tåsinge, hvor jeg begyndte at interessere mig for stauder.
Det greb om sig, da vi i 2003 købte vores nuværende hus på Thy.
Da vi flyttede ind bestod haven groft sagt af nogle lavendler, et par Fairy roser og en hel del halvdøde elmetræer. Så der var frit spil for at begynde at lave staudebede.
De er op stået lidt efter lidt, når vi har følt behov for noget nyt, så er der bare gravet et hul i græsplænen. Staudevalget er naturligvis præget af min fortid som blomsterdekoratør. Efter mange år på Nørrebro i København, føler jeg mig enormt rig ved bare at kunne gå ud af døren og plukke en buket.
Vores have ligger jo nærmest midt på en mark, så den er temmelig svær at holde ukrudtsfri. Det giver lidt ekstra lugearbejde, men pyt, hønsene elsker, når de får en spand mælkebøtter at gnaske i.
I 2014 sprang jeg så ud som planteskoleejer. Nogen gange må man følge sin drøm og jeg har da også en trofast støtte i min mand, Peter, som altid er frisk med konstruktiv kritik eller en plæneklipning.

Haven

Haven

Akelejer i fuldt flor